#gnällkärring

Tack vare mitt hälsotillstånd så har jag blivit en extremt tålmondig person. Jag kan nu förtiden ha tålamåd med saker jag aldrig någonsin skulle haft förut. Visst är jag frustrerad, arg och ledsen ibland. Irriterad på att det tar så lång tid att läka. Läka ifrån ett milt utmattningssyndrom, depression och ångest av alla de slag.
När jag bläddrar i min blogg och inser att jag mått minst lika jävligt som jag gör idag i minst tre år, då blir jag inte frustrerad, arg och ledsen. Utan jag blir mållös och förtvivlad. Jag läser mina egna texter ifrån 2012-2013 och blir nästan tårögd, för där står det klart och tydligt att ingenting egentligen har förändrats.
Skillnader finns det såklart. Nu vet jag vad som är "fel" på mig, tror jag. Jag har berättat det för omvärlden och jag har tagit hjälp. Hjälp som hittills egentligen inte har hjälpt. INGENTING har förändrats.
 
Jag har fortfarande PANIKÅNGEST varje vecka. Jag tänker fortfarande MÖRKA TANKAR. Jag går fortfarande omkring med en KLUMP I BRÖSTET. Jag tror fortfarande att jag blir bättre för varje bra dag som går. Jag har ungefär två "bra" dagar varje vecka, i snitt. 
För mig är en bra dag då jag inte överväger att vara elak mot mig själv. En bra dag är när min kropp inte skriker efter hjälp i en krampaktig och oprovocerad hetsgråt i timtal. En bra dag är när jag tror att jag blivit liiite "friskare".
 
-Tycker du att medicinen hjälper Tove?
-Ja, jo.. Kankse. Jag vet ju inte hur det hade varit utan den..
 
-Vi kanske ska överväga ett medicinbyte igen Tove?
-Ja jo.. Kankse. Det kan väl inte bli så mycket sämre..
 
Jag vet vad som är sant och vad som inte är sant i mina texter. Jag vet vad som är verklighet och vad som är påhitt. Jag vet att det jag skrev den 26/4-14 är en metafor, men jag vet även att det fanns en verklighet bakom den. 
Jag vet att det jag laddade upp den 8/4-14 var någonting jag kunde referera till, men jag vet även att det nästan fick mina närmsta att efterlysa mig.
Jag vet att det jag skrev den 31/10-13 änn idag är sant.
 
Varför händer det ingenting!?
 
1 P:

skriven

Jag älskar dig mitt hjärta. <3

Svar:
Tove Sandelin

Kommentera här: