Tips

Nya tips på saker som inspirerar mig. 
  • Ångestpodden- är en podcast som jag lyssnat på i snart ett år. De två tjejerna som leder podden pratar om psykisk ohälsa på ett lätt och modernt sätt. Deras podd växer och blir bättre för varje vecka. Den är, inspirerande och lärorik, utan att tynga ner.
 
  • Lillelördag- Också en podcast, med två kvinnor som pratar om livet. Dessa två har lite mer livserfarenhet än tjejerna i Ångstpodden, men precis lika lättsamma och inspirerande. Jag skrattar mycket när jag lyssnar på denna.
 
  • Allt du velat veta- En ny podd-favorit! Fritte Fritzson intervjuar olika experter i olika populärvetenskapliga ämnen. Podden beskrivs såhär: Ett ämne, en expert, en knapp timme. Jag har lyssnat på avsnitt som har handlat om allt ifrån Syrien till konspirationsteorier och vin.

Det där med tankar och känslor

Igårkväll hade jag oerhört mycket ångest. Hjärtklappning, kallsvettig, illamående och väldigt ledsen. P hjälpte mig att avleda det värsta, för att inte hamna i en klump på badrumsgolvet. Somnade därefter ganska snabbt.
Vaknade kring nio i morse, lätt irriterad och illamående. En känsla av rastlöshet växte inom mig. Dessutom skrek prestationsnissen på min högra axel högt och tydligt att jag var lat och värdelös. Mina tankar ansåg att jag var tvungen att kliva upp och helst gå ut för att motionera. Dock kändes min kropp sådär blytung och jag stannade kvar i sängen. Detta blev en hemsk strid i mitt huvud och jag mådde riktigt dåligt.
Nu i efterhand känns det patetiskt. Hur kan min hjärna skapa en så pass stor konflikt mellan känsla och tanke att jag i princip inte står ut i min egen kropp. 
I vilket fall, istället för att kliva upp och "prestera" så somnade jag om innan klockan 11 för att sedan vakna strax innan klockan 15. Efter totalt 14h sömn, så mådde jag lite bättre. Att mina morföräldrar dessutom en dag som denna, bjöd på middag, är guld. 

Idag

Just nu är det tufft, igen. Jag upplever att det är tungt att andas, mest hela tiden. På mitt huvud sitter en hjälm av cement, den tynger ner mig. Jag hoppas även denna gång att allt detta beror på att jag trappar ur Venlafaxinen. Ett tag, åt jag 310-325mg. Nu är jag nere på 150mg och har bestämt mig för att ta en paus ifrån detta. Jag trivs med att jobba heltid, så jag vill gärna fortsätta med det. Jag vill inte göra våren tuffare än vad den behöver bli och jag vill känna mig positiv. 
Jag sov ett par timmar efter jobbet och innan middagen, nu är jag mer än villig att lägga mig för att sova igen.