Angesthjalpen

Min behandling, kbt:n via nätet, är avslutad. Jag har träffat min handledare, en legitimerad prykolog, för att summera dessa veckor samt haft ett sista telefonsamtal efter mötet.
Behandlingen är baserad på klassisk kbt och har, för mig, fungerat väldigt bra. Jag bor i en liten ort långt ifrån allt, därför har det varit skönt att slippa åka fram och tillbaka varje vecka. Mycket görs alltså via nätet och med hjälp av en fysisk bok, samt en cd:skiva. De första 4 kapitlen, hade jag redan gått igenom. Med mig själv och av mig själv. Däremot har de sista 4 kapitlen varit väldigt givande och lärorika. Totalt är det alltså åtta kapitel, som ungefär har tagit tio veckor att genomföra. 
Nu är såklart tanken att jag ska fortsätta med detta, för att inte falla tillbaka i gamla mönster. Denna behandling har gett mig ytterligare verktyg, men jag är inte frisk än.
 
Om ni, av någon anledning, har ångestproblem. Då tycker jag att ni ska kika in denna behandling! http://www.angesthjalpen.se/landing/angest/om.html
1 Cajsa:

skriven

Jaså!? :) jag vet inte hur många böcker jag har just nu...typ 5 tror jag... :P
jag använder promarkers men det blöder igenom. Det blir finast och är mest behagligt att färglägga med tycker jag men som sagt kan man inte färglägga bilden bakom då och så får man ha ett papper på andra sidan ifall det blöder igenom supermycket.

2 Nike:

skriven

Vilket bra tips! Känner igen mig i mycket som du skriver. Skönt att läsa om någon annan som lever med samma ångest som jag själv. Mindre ensamt då.

Svar: Vad härligt att höra, att min ångest ändå bidrar till någonting bra. 🌷
Tove Sandelin

Kommentera här: