Samvete

Så som det känns nu, är lika illa som ångesten fast på ett annat vis. Ångesten får mig ofta att agera utåt, medan detta tillstånd oftast får mig att inte agera över huvud taget. Just nu, idag, är det väldigt dåligt. Jag känner dåligt samvete och jag tänker att jag förmodligen aldrig har eller kommer att må bra. Jag vet av erfarenhet att varken känslan av dåligt samvete eller tankarna om mitt mående behöver vara sanna, men dom finns i alla fall.
 
Jag känner dåligt samvete över allt, jämt. Det är något som alltid gnager inom mig och det har det alltid gjort. Jag får dåligt samvete för att jag inte anser att jag presterar tillräckligt. Jag är hon som skriver för få arbetade timmar i tidrapporten, ifall att någon kanske tänkt att jag varit "lat" vissa timmar några dagar. För att jag ska känna att jag gjort rätt för mig, så väljer jag att ta bort en timme eller två för att vara säker på att jag har rent mjöl i påsen. 
Det är sjukt, jag vet. Även jag är sjuk, kanske till viss del pga mitt överkänsliga samvete.
 
Så, som det känns nu, kan ibland vara lättare att känna än att ha dåligt samvete över att jag lämnar jobbet efter en halv arbetsdag. Fast det är fel. Jag måste lära mig att känslan av dåligt samvete inte alltid är befogad och att den inte är farlig. 
 
Mitt huvud värker, allt ljud och ljus får mig att vilja kisa, min kropp är tung. Jag vill inte känns såhär, inte igen. 
Imorgon är det en annan dag, godnatt.
1 Sandra :

skriven

Det blir bättre imorgon!❤

Kommentera här: