Jag hatar dig, ångest

Jag blir arg och jag får ångest när jag kommer att tänka på det jag ska berätta nu. Eftersom att jag lider av psykisk ohälsa och troligtvis inte drabbats av det genetiskt, så letar jag ständigt efter dagen jag blev sjuk. Jag vill veta NÄR och jag vill veta VARFÖR.
Jag vet att jag kanske aldrig kommer att få något svar på någon av dessa frågor, trots det fortsätter jag att leta. Jag och mina närmsta har byggt upp en bild av att det var efter min halsmandelsoperation. Vi spekulerar kring att det kanske var droppen och att jag blev mentalt utmattad efter den karusellen.
Jag vill så gärna veta NÄR och har därför föreställt mig att bilden vi skapat är sann, men den kanske inte är det. När jag återhämtar mig, funderar jag mycket. Jag är sämst på att inte göra någonting och blir därför snabbt rastlös och får i och med det ångest. När jag har ångest tänker jag allt annat än logiskt och begär svar.
 
Jag vet att en korrekt bild och ett svar inte förändrar någonting, men jag vill veta var det gick sentt. När övergick mänsklig och normal nedstämdhet till det här? Det här som är hela jag. 
Om jag inte hade blivit provocerad i ett berusat tillstånd på Cuprum i mars 2014. Om jag inte hade kastat sönder min mobiltelefon och paniksprungit från centrum till Frösön på grund av en kraftig ångestattack. Om jag inte hade slagit sönder mina händer helt och hållet mot en tegelvägg. Om jag inte hade en fantastisk vän som sprang efter. Om jag inte hade ringt min mamma och bett om hjälp den där natten, mars 2014, vem hade jag varit då?
Om jag inte hade haft en fantastiskt fin vän, som sprang efter detta psykfall, var hade jag varit då?
 
Jag bad om hjälp och min hjälp bad i sin tur om hjälp. Jag fick hjälp av en fantastisk kvinna vid namn Emma-Helena, jag kommer aldrig att glömma henne. Hon såg igenom mig på mindre än tio minuter. Hon talade om vad jag skulle göra och vad jag behövde. Jag hade behövt någon som talade om vad jag skulle göra och vad jag behövde under en väldigt lång tid.
När jag tänker på allt detta, då blir jag arg och då får jag ånget.

Kommentera här: