Reflekterar

Det är skillnad på ångest och depression. Igår var en typisk dag i mitt liv som deprimerad. 
Det var fruktansvärt svårt att vakna. Jag vill vara klarvaken och på topp när jag kommer till jobbet. Jag har så länge jag kan minnas klivit upp 1,5h innan jag ska gå till skolan/ jobbet. Vilket betyder att jag kliver upp 04.45 de dagar jag har morgonpasset. Igår klev jag upp runt 05.30, vilket är en dålig start på dagen för mig. Det medför att jag är morgongrinig på jobbet.
Morgonen var tidspressad och förmiddagen bestod av en utflykt. En utflykt som var någonting extra utöver de vanliga sysslorna. Nya människor och nya intryck. Efter lunch fortsatte det med ännu en aktivitet som inte tillhör vardagen. Ungefär där någonstans sa mitt huvud ifrån. Jag blev lätt irriterad, var en dålig assistent och fick en massa fysiska symptom. Så som stirrig blick och tunnelseende, extremt ljudkänslig, väldigt illamående och kallsvettig. 
Jag kände igen allt detta och bestämde mig därför för att gå hem en timme tidigt från jobbet. 
Åt ett mellanmål, tog bort sminket och gick in i någon form av dvala klockan 15. Vaknade och mådde mycket bättre klockan 19. Åt en lätt middag och somnade utan problem innan klockan 22.
 
Jag är nöjd med att jag gick hem tidigare igår. Jag är även nöjd med att jag höll mig ifrån det dåliga samvetet gentemot jobbet och mina kollegor. Om jag inte hade lyssnat på min kropp igår så hade det förmodligen slutat med en långdragen panikångest. Vilket säkerligen hade skapat onödiga konflikter och möjligtvis ett trasigt föremål. 
 
Imorgon ska jag jobba igen, jag ser fram emot det. På fredag ska jag och mamma på mini-semester, det känns också bra. 
Jag vill även tala om att ni är viktiga. Ni är inte så många, men allt fler lämnar fotavtryck. När jag läser att det jag skriver gör någon form av skillnad, då blir jag nöjd. Att vara nöjd med sig själv är viktigt och för mig är det svårt. Därför är du extra viktig för mig. 
1 Nathalie:

skriven

Bra att du lyssnade på kroppen! Jag försöker själv bli bättre på det, men det är jäkligt knivigt många gånger! Hoppas du känner dig bättre idag!

Svar: Tack för positiv feedback! 👑
Tove Sandelin

2 Sandra:

skriven

Good work!! Keep on going! 💪

Svar: tnx babe!
Tove Sandelin

Kommentera här: